Hoe is het om makelaar te zijn?

Door de grote veranderingen in de huizenmarkt lijkt het beroep van Makelaar steeds populairder te worden. Hoe is het om makelaar te zijn en wat maakt het zo’n mooi vak? Miranda Spies van Makelaar Rozenhage in Tiel vertelt het ons.

Waarom heb je ervoor gekozen om makelaar te worden?

Het contact met mensen, mensen adviseren en vraag en aanbod bij elkaar brengen. Dat trekt mij erg aan! Ik ben begonnen als bloemist in een bloemisterij, de contacten met klanten waren erg leuk. Het is fijn om mensen tevreden met een mooi boeket naar buiten te zien gaan. Ik zag mijzelf niet mijn hele leven alleen bloemen verkopen en besloot om iets anders te gaan doen. Ik heb mij laten omscholen tot makelaar. Het leuke contact met mensen, snel schakelen en creatief meedenken, dat maakt de makelaardij bijzonder voor mij. En inmiddels help ik al bijna 10 jaar met veel plezier mensen aan een nieuwe woning.

 

Hoe was het toen je voor het eerst een huis verkocht?

Pfff, dat is lang geleden! Ik vond het super spannend. Je krijgt voor het eerst een bieding en wil heel graag die deal maken, hoe krijg je dat voor elkaar? Toen het gelukt was, was ik natuurlijk super trots en blij. Ondanks dat ik nu al vele jaren makelaar ben. Blijft de onderhandeling altijd een spannend moment en zo mooi als het dan uiteindelijk lukt een mooi resultaat voor je klanten neer te zetten.

 

Wat zijn de leukste dingen aan het werken als makelaar?

De afwisseling: iedere woning is anders, iedere klant is anders. Ik kom op veel verschillende locaties, ik kom allerlei type mensen tegen. Het werk is nooit saai, het ene moment ben ik aan het bezichtigen, het andere moment zit ik bij mensen aan de keukentafel en bedenken we samen hoe zij hun woonwens kunnen vervullen.

 

Wat zijn de minder leuke dingen aan het werken als makelaar?

Als je een woning (mondeling) hebt verkocht en de koper trekt zich terug. Voor verkopers en uiteraard ook voor een koper is het allemaal erg spannend. Maar om verkopers te berichten dat hun woning toch niet verkocht is, is wel erg zuur. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

 

Wat zou je aanraden aan iemand die makelaar wilt worden?

Ga eerst eens praten met een makelaar. Wat houdt het vak allemaal in? Wat kan je verwachten? Loop eens een dagje mee.
Laat je daarnaast goed informeren over de opleiding die je wilt volgen, want er zijn veel mogelijkheden.

Het is een prachtig mooi vak, volg je hart!

Posted in

Laat een reactie achter

Makelaar

Meer lezen

Dit bericht delen