Studentenbijbanen

Je bent student, je hebt een studentenkamer, gaat vaak even de stad in met vrienden om een avondje uit te gaan, je moet boodschappen doen en nog veel meer. Kortom, het studentenleven is duur! Het hebben van een baan is dan wel heel mooi meegenomen, maar hoe vind je de perfecte studentenbaan?
Er zijn zo veel baantjes, dat het soms lastig is om te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om een “standaard” bijbaan te nemen in een supermarkt of in een kroeg.
Maar hoe leuk is het als je eens iets anders kunt doen. Iets dat goed op je cv staat en ook nog eens een lekker salaris biedt. Om je een handje te helpen, hebben we de leukste baantjes voor je op een rijtje gezet.

 

#1 Werken voor Nespresso

Werken voor Nespresso is een ontzettend leuke uitdaging, waarbij je mensen adviseert over alle producten van Nespresso, denk hierbij aan de capsules en koffie machines.
Je krijgt trainingen om een expert te worden en je hebt veel klantcontact. Kortom, het staat goed op je cv en je krijgt leuke bonussen.

 

#2 Werken op festivals

Ben jij een harde werker? Dan is het werken op een festival wel iets voor jou. Het is flink aanpoten, omdat het ontzettend druk is. Toch krijg je er goed voor betaald en pik je nog wat van de feestsfeer mee.

 

#3 Werken bij Samsung

Als je op zoek bent naar een uitdagende bijbaan, waar je veel leert en bezig bent met elektronica, dan is het werken bij Samsung iets voor jou.
Je adviseert klanten over producten van Samsung en je bent zelf altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen Samsung.

 

 

#4 Ga aan de slag als schoonmaker

Wil je goed verdienen, dan is schoonmaken wellicht iets voor je. Over het algemeen verdien je als schoonmaker van kantoorpanden goed bij, waardoor je meer leuke dingen kunt doen.
Meestal gaat het niet om hele vieze ruimtes, dus dat scheelt een weer!

 

#5 Kijk naar een baan in de richting van je studie

Natuurlijk kun je van alles gaan doen als student, maar als je meer kans wilt maken op een baan na je studie, dan is het verstandig te kijken naar een baan in je studierichting.
Campussen bieden vacatures aan voor bijbaantjes en het vragen bij docenten kan ook helpen. Het staat ontzettend goed op je cv, je bent al bezig in de branche van je studie en je doet al ervaring op.

 

#6 Ga aan de slag als hostess/host

Als je niet bang bent om met mensen om te gaan en op mensen af te stappen, dan is een baantje als hostess/host wellicht iets voor je. Vaak werk je op evenementen en ontvang je mensen. Je kunt ook ingezet worden om producten te promoten.
Er zijn veel bekende bedrijven die vaak een hostess/host nodig hebben, zoals Schiphol of The Harbour Club.

 

#7 Werken met ouderen

Eenzame ouderen, het komt steeds vaker voor in Nederland. Hoe fijn is het om iets te kunnen doen voor deze mensen. Alleen al door het gezelschap houden van ouderen, kun je ze helpen.
Maar ook het geven van computerles of het schoonmaken zijn taken die terugkomen.

 

#8 Barista

Houd je van koffie en lijkt het je leuk om in een gezellig koffietentje te werken. Dan is barista misschien wel de perfecte optie voor jou. Vaak zijn koffiebarretjes op zoek naar studenten, een mooie kans om het eens te proberen.

 

#9 Fotograaf tijdens het uitgaan

Houd je van uitgaan en fotograferen, dan is deze baan de perfecte uitvinding voor jou. Discotheken of kroegen zijn regelmatig op zoek naar een fotograaf.
Je kunt het ook online proberen, door te zoeken op uitgaansfotograaf. Je pikt de sfeer mee en verdiend geld, hoe leuk is dat!

 

#10 Werken in een winkel

Als je van mode houdt en het leuk vindt om mensen van advies te voorzien, is het werken in een winkel wellicht iets voor jou. Vaak krijg je personeelskorting, wat weer mooi meegenomen is.
Loop eens door het centrum heen en vaak zie je dan al talloze winkels waar ze medewerkers zoeken. Loop gewoon naar binnen en vraag naar de vacature.

Ben jij klaar om aan de slag te gaan?

Heb je wat leuke ideeën op kunnen doen? Mocht je er toch nog niet helemaal uit zijn, ga dan gewoon eens op zoek naar vacatures voor studenten.
Solliciteer af en toe eens en (hopelijk) mag je dan op een gesprek komen. Vaak biedt een gesprek je ook al veel nieuwe inzichten en wellicht wordt je enthousiaster over een baan.

Posted in

Laat een reactie achter

Studentenbijbanen

Meer lezen

Dit bericht delen