Wat doet een SEO-tekstschrijver?

Sinds de opkomst van Google zijn er niet alleen maar tekstschrijvers nodig voor het schrijven van artikelen, brochures of websites, maar ook tekstschrijvers die zich verdiept hebben in het schrijven van SEO teksten. Maar wat houdt dat precies in, SEO teksten schrijven?

 

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten zijn teksten die geschreven zijn om meer bezoekers uit Google te krijgen. De tekstschrijver houdt naast de lezer ook rekening met Google. Zo moet een goede SEO tekst bestaan uit een zoekmachine vriendelijke opmaak.
Niet alleen de inhoud is belangrijk, maar ook de titel, de opmaak, de kopjes en het aantal zoekwoorden.

 

Hoe gaat een SEO tekstschrijver te werk?

Net zoals elke tekstschrijver dat doet, neemt ook de SEO tekstschrijver een bepaalde opdracht aan. Maar in het laatste geval heeft de tekstschrijver niet alleen een onderwerp of doel nodig, maar zal het zich ook bezig moeten houden met het onderzoeken van zoekwoorden. Zoekwoorden zijn de woorden die een zoeker in Google invult. Als een webtekst goed geoptimaliseerd is op een bepaald zoekwoord zal het een hoge positie in Google krijgen. Het krijgen van een hoge positie met een webtekst is het grootste doel van een SEO tekstschrijver.

 

Wat heb je nodig om goede SEO teksten te schrijven?

Om tot goede SEO teksten te komen zul je creatief moeten zijn. Je dient namelijk niet alleen je bezoekers, maar ook Google te vermaken. De meeste schrijvers die beginnen met het zoekmachine vriendelijk schrijven richten zich teveel op Google. Het resultaat is dan een webtekst vol met robottaal. Of met andere woorden, een tekst die geschreven is voor Google, maar totaal niet prettig is om te lezen voor een bezoeker.

 

Wat verdient een SEO tekstschrijver?

Wat een tekstschrijver precies verdient hangt af van zijn ervaring, expertise en werkomgeving. De meeste SEO tekstschrijvers werken freelance. Dit houdt in dat hun inkomen voornamelijk gebaseerd is op het aantal klanten. Er zijn ook schrijvers die zich verdiept hebben in het zoekmachine vriendelijk schrijven en zich hebben aangesloten bij een online marketing bureau. Sinds de verschillende Google updates is het schrijven van waardevolle content een belangrijke taak van een internet marketing bureau geworden. Om die reden hebben veel online marketing bureaus een tekstschrijver in dienst.

 

Ik wil zoekmachine vriendelijk schrijven – wat moet ik doen?

Op het internet zijn veel cursussen, trainingen en workshops te volgen. Wil je liever niet direct geld kwijt zijn, lees dan de verschillende blogs of bekijk de video’s op youtube. Er is op het internet bijna geen onderwerp te vinden waar zoveel over geschreven of gedeeld wordt. Online marketing is een hot item en het schrijven van SEO teksten heeft de laatste jaren enorm veel terrein gewonnen. Er is dus voldoende gratis kennis te vinden zolang je maar bereid bent om ernaar te zoeken.

Posted in

Laat een reactie achter

wat-doet-een-seo-tekst-schrijver

Meer lezen

Dit bericht delen